Често задавани въпроси (FAQ)
?
Какво значи учебно-тренировъчна фирма? Съществувате ли като юридическо лице?

Учебно-тренировъчните фирми (УТФ) са иновативен инструмент за изучаване на предприемачество и бизнес-администрация. Те се регулират от "Център за учебно-тренировъчни фирми" към Министерството на образованието и науката. Не са юридически лица, но имат специфична регулация и регистри. През учебната 2021/2022 г. са регистрирани 191 УТФ и 38 учебни банки в общо 98 училища в България. 

?
Някои от игрите изискват акаунт в edu.mon.bg. Аз нямам. Какво да направя?
  • Всички ученици и учители в системата на българското средно образование имат генерирани акаунти (имейли от вида комбинацияотбуквиицифри@edu.mon.bg). При смяна на училището тези имейли не се променят до завършването на образованието. Ако нямате парола и не си знааете имейла, обърнете се към директора на Вашето училище! 
  • Ако вече имате акаунт с него можете да играете Майнкрафт: Образователна версия, да си свалите легално office365 (Microsoft office), да програмирате в Power Apps и да ползвате много други софтуери от Майкрососфт. 
?
Аз искам да ползвам игрите, за да разнообразя часовете, но не мисля, че ще се справя сам/сама. Ще помогнете ли?
  • Да, разбира се! Ние ще Ви организираме кратко онлайн обучение, ще Ви подпомогнем технически за инсталиране и достъпване на игрите.
  • Ще се радваме да влезем в реален час и да демонстрираме нашите продукти, както и да Ви дадем примерно разпределение на времето, темите и въпросите за провеждане на урок/уроци с нашите игри. 
?
Защо не давате директно линкове към игрите си щом са безплатни, а карате хората да поръчват и т.н.?
  • Нашата специалност е "електронна търговия" и искаме да се научим да управляваме реален електронен магазин. За нас е важно да знаем максимално много детайли в процеса на онлайн поръчки, организиране на промоции и т.н. 
  • С разнообразяване на продуктите ни ще експериментираме различни функционалности на електронният магазин като услуга от Шопико. С помощта на промо-кодовете ще можем да развием повече маркетинговите си умения. 
Ако имате проблем или въпрос свързан с предлаганите от нас продукти или услуги и не намирате
неговото решение сред изброените по-горе, ще се радваме да се свържете с нас