Сериозна игровизация: Ролята на една учебно-тренировъчна фирма

21 April 2023
Сериозна игровизация: Ролята на една учебно-тренировъчна фирма

Както знаете, УТФ “Интерактив стъдинг“ ООД игровизира образованието. Учебно-тренировъчните фирми представляват една сложна сериозна игра на имитация на реалния бизнес – имаме си агенция по вписване, патентно ведомство, правим каталози, уеб-сайтове, мърчандайзинг дори. Започнахме през есента на 2021 г., като решихме да създаваме наш реален продукт, донякъде и защото нямахме „под ръка“ традиционна фирма, която да ни стане ментор. Това, в известен смисъл беше на ръба на правилата, тъй като на всички панаири се казва, че „Тренировъчните фирми не оперират с реални пари и стоки! Поръчаните стоки няма да получите реално. Плащането се извършва с виртуални пари от панаирна дебитна карта.“ Ние, всъщност, (раз)даваме „реален“ продукт, който върши „реална“ работа. Някои от нашите учители се чудеха доколко това е „редно“ и „нормално“, но се радваме, че вече втори панаир на Националната търговско-банкова гимназия ни отличава с награди.

 

Сега пред нас стои още едно предизвикателство – възможно ли е да игровизираме нещо друго, нещо в „реалния“ бизнес? Игровизацията изглеждаше добра стратегия да ангажираме деца и тийнейджъри, да дадем „козове“ в ръцете на учителите, за да си вършат по-ефективно работата. Явно е добър продукт за игра на фирми. Но ще можем ли да направим нещо „сериозно“?

 

Един от ключовите партньори на XXVI Панаир на учебните предприятия „Млад предприемач“ 2023 е Ernst & Young - България. Те са от „Голямата четворка“ в счетоводно-данъчно-консултантския бизнес.

 

Като водеща компания те трябва да са водещи и в прилагането на нови подходи. EY във Великобритания възлага разработването на геймифицирано въвличане на служителите си в стратегическото планиране. Вижте повече информация тук. Предлагат на свои клиенти да им помогнат да приложат стратегия за игровизация, която да ангажира клиентите им. Повече тук.

 

EY предвижда още по-голяма промяна в процеса на подбор на кадрите, съчетавайки геймификацията и изкуствения интелект. Освен всичко друго EY са направили EY STEM APP, което можете да свалите и за Андроид, и за iPhone. Приложението има за цел да запали ученици-момичета към STEM кариера.

 

Живеем в малък свят - на няколко „приятели“ във Фейсбук и Линкедин. Ще ни свържете ли с ваши приятели, работещи във фирми-клиенти на EY, които биха се заинтересували от геймификацията – било за тях, било за момичетата на служителите си?

Our game and approach were adopted by the ESMS 'Al. S. Pushkin' - city of Varna

read more

For as long as I can remember, I have lived in a world of jewelry... I know it, I choose it, I think about it, I make it... It was only natural that I used my jewelry skills to create a merchandising product for our company...

read more